De frequentie tapreiniging is 1 maal per 4 weken bij tank/fust installatie (minimaal 10 keer per jaar) en 1 maal per 8 weken bij bar(fusten)koeling en/of wijninstallatie (minimaal 5 keer per jaar). Wij volgen hierin het advies vanuit de brouwerij.
Bij de reiniging is inbegrepen:
- Het mechanisch en chemisch reinigen, desinfecteren en onder hoge druk doorspoelen van de bier/wijnleidingen. Dit met behulp van een spoelmachine die we in eigen beheer hebben ontworpen. Deze zorgt voor een maximale flow leidingsysteem (een constante turbulente stroming), waardoor de tapreiniging zeer intensief is.
- Het reinigen en desinfecteren van de tapkoppen, terugslagkleppen en tankbier-aansluitingen.
- Controle en zo nodig vervangen O-ringen van:
- tapkop (incl. lipventiel)
- terugslagklep/tankbier-aansluiting
- bierleiding
- CO2 leiding
- Controle op de werking van:
- bierkraan
- tapkop
- spoelkop
- terugslagklep tankbier
- koolzuur/lucht reduceer
- CO2 leiding
- Niet alleen de reiniging van uw tapinstallatie, maar ook een check naar de conditie van de installatie zelf. Bij eventuele gebreken zal een servicemelding naar de betreffende brouwerij gaan.
- Het invullen en paraferen van de onderhoudskaart.
- Eenmaal per jaar een Basic Boost reiniging (grondreiniging).