logo

De frequentie tapreiniging is 1 maal per 4 weken bij tank/fust installatie en 1 maal per 8 weken bij bar(fusten)koeling en/of wijninstallatie. 

Hierbij is inbegrepen:

  • Het mechanisch en chemisch reinigen, desinfecteren en onder hoge druk doorspoelen van de bier/wijnleidingen. Doordat we in eigen beheer onze spoelmachine hebben ontworpen, hebben we een maximale flow weten te creëren in het leidingsysteem (een constante turbulente stroming), waardoor de tapreiniging zeer intensief is. 
  • Het reinigen en desinfecteren van de tapkoppen, terugslagkleppen en tankbier-aansluitingen.
  • Het reinigen desinfecteren en licht invetten van de niet onderhoudsvrije bierkranen (oude lisonkranen).
  • Controle en zo nodig vervangen O-ringen van:
    • tapkraan
    • mechanisch gedeelte bierkraan
    • tapkop (incl. lipventiel)
    • terugslagklep/tankbier-aansluiting
    • bierleiding
    • CO2 leiding
  • Controle op de werking van:
    • bierkraan
    • tapkop
    • spoelkop
    • terugslagklep tankbier
    • koolzuur/lucht reduceer
    • CO2 leiding
  • Niet alleen de reiniging van uw tapinstallatie, maar ook een check naar de conditie van de installatie zelf. Bij eventuele gebreken zal een servicemelding naar de betreffende brouwerij gaan.
  • Het invullen en paraferen van de onderhoudskaart.
  • Eenmaal per jaar een Basic Boost reiniging (grondreiniging).
Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met ons cookiebeleid.